New Life Begin



Skrg baru lega skit slps dpt tawaran kerja RE-E di shah alam.. 18hb oct gerak bertolak ke shah alam..tp otw hntr adik aku, amir ker UMP. Tiba2 sblm bertolak tu adik aku sorang lagi lak dpt interview kt puncak perdana utk degree architecture.
Smpai shah alam hampir maghrib and buat mase sekarang stay umah pesal utk 1mggu ni..
pasni mgkin stay kt umah abe di puchong atau di bangi ngan tamimi sebab dekat skit dgn site construction aku..



First day dah masuk meeting ngan datin Zu. Then patah balik ke HQ ngan kete datin utk dptkn breifing berkenaan post aku..
pasni terus akan full time dkt site INSPEN, Sepang. Aku harap aku dpt byk blaja & sedut segala pengalam dari org2 yg lebih pengalamn kt sini. Yg paling penting.,.aku dpt hadapi segala cabaran (mcm malas, acrophobia,egotism, dll).

^_^ CHayoK2
UMP Convocation 3rd Oct '09



Mula bergerak dari rumahku ke UMP start pkul 6pm. Amik mase lebih kurang 1jam 30mint utk smpai jadi smpai mase maghrib. Ingt nak pegi pasar malam dlu..tp terbatal niat bile dah masuk bilik..

aku duk lepak bilik pie & bob jer.. Esknye pegi la rehearsal konvo dlm pkul 9am (sepatutny pkul 8.30am). Just dengar sikit2..pastu bile start membebel aku pun blah pegi amik baju konvo.. Lame jgk..dlm pkul 12 lebey baru siap..


Konvo start pkul 2pm tp pkul 1.30 dh pegi register name..siap kene H1N1 filtering lagi..
Lepas check name, amik kad alumni then beratur kt dlm dewan tu.. depan aku hanis pastu belakang aku matnor..haha,nasib baik budak kelas aku...xla boring sgt..

Berdebar jgk nak amik scroll..bile pas trime scroll, so ucap la "junjung kasih tuanku canselor"
hehe..kirorg kire bertuah jgk la..sebab sesi 1 ni tuanku canselor sendiri yg bagi.. sesi II ni pengurusi lembaga pengarah yang bagi scroll..

Ok jgk la konvo ni..nice memory and great exp. Bleh tahan banyak jgk amik gmbr..dekat 50 keping ko campur skali dgn makan malam bersama NC..cume sedikit kecewa sebab nama kiteorg x disebut & x terpapar dalam screen alasan yg diberi technical error oleh hand sanitizer..
ZZzzzZzz..

Lastly,i wanna thanks to my belove parents, family, sibling, friends who really give support for me during in UMP.. and now.. I am degree graduated student yet unemployed.. Hope to get my 1st job soon.. Amin..
SeLaMaT HaRi RaYa iDulFitRi



Hari Raya dah nak dekat..so aku amk kesempatan ni nak wish SeLaMaT HaRi RaYa iDulFitRi.
Mcm biase hari raya aku nak mintak maaf utk semua sedara-mara, member² aku..
Dari hujung rambut smpai hujung kaki sepanjang aku kenal korang semua..

Raya ke-2 rumah aku ade buat open house..dijemput la hadir ke rumah aku..
Hari raya ke-3 aku akan pegi KayBee sebab sepupu aku ade bertunang & family day kat sana.
Raya ke-5 baru la aku berpeluang meziarahi member2 aku kot..
Ape dah Jadi Ngan Hit Counter Aku?
Hoh...smlm baru 80 hit counter aku...
bukak2 pas semayang subuh..11 895?
Pergh..ape dh jadi? Check2 trafik ade org dari california msk..
sekali jer..adakah web aku telah dihack? atau bug? .....
10 Malam Terakhir..

حديث عائشة :كان رسول الله صلى الله عليه وسلم إِذَا دَخَلَ الْعَشْرُ شَدَّ مِئْزَرَهُ، وَأَحْيَ لَيْلَهُ، وَأَيْقَظَ أَهْلَهُ

Kata `Aisyah "Nabi saw apabila masuk 10 malam terakhir akan mengikat kainnya, menghidupkan malamnya dan mengejutkan keluarganya daripada tidur" Malam yang paling baik sepanjang tahun ialah 10 malam terakhir Ramadhan. Ini kerana diharapkan berlaku di dalamnya malam al-Qadar yang lebih baik daripada seribu bulan.

Masuknya 10 terakhir Ramadhan ialah dengan tenggelamnya matahari hari ke 20 Ramadhan dan berakhir dengan tenggelamnya matahari sebelum bermula hari raya.
Tiga perlakuan nabi pada 10 malam terakhir Ramadhan ialah mengikat kain, menghidupkan malam dan menggerakan isterinya daripada tidur. Menghidupkan malam bererti baginda menghidupkan 10 malam terakhir sepenuhnya dengan ibadah.

Sabit dalam hadis yang sahih bahawa baginda tidak menghidupkan malam sepenuhnya hingga ke subuh pada malam-malam biasa. Justeru hadis ini hanya merujuk kepada 10 malam akhir.
Menggerakkan isteri daripada tidur menunjukkan bahawa baginda tidak mewajibkan para isteri dan keluarga untuk berjaga sepanjang malam. Itu adalah kemampuan baginda. Tapi mereka dibiarkan tidur terlebih dahulu, kemudian dikejutkan daripada tidur untuk sama-sama menghidupkan malam.

Menurut Nawawi dalam Syarh Muslim, para ulama berbeza pendapat tentang maksud mengikat kain. Satu pendapat: ia adalah tanda kesungguhan dalam beribadah melebihi kebiasaan nabi saw pada malam-malam lainnya. Kata sebahagian ulama: ia kinayah kepada tidak berlakunya jima` dengan isteri kerana kesibukan beribadah diwaktu malam.
Selamat Berpuasa

Selamat Berpuasa & beribadah di bulan ramadhan ini utk semua member² & saudara mara.

Aku nak mintak maaf kalo ade salah silap. Err..kalo ade sape2 ade aku hutang ker ngan die..meh mai tuntut ngan aku..
TQ
~BeSt WiSheS 4 RaMaDhaN~



Latest Spec for PC?
Today I'm trying play 'Transformers - Revenge of the Fallen' but I'm very upset as i cant play the game smoothly as my low specification.
Now I wondering what the what the latest technology for upgrading my current desktop computer.


Extreme Gaming Intel i7 Extreme Editopn (Core i7 975 3.33GHz) RM3800
Asus P6T7 Super Computer (intel i7 socket 1156) RM2099
ASUS ENGTX295 1792MB D3 1KBIT RM1899
CORSAIR TR3X1866C9DF (
TRIPLE-CHANNEL MEMORY) RM1300
CM Stacker edition (Cooler Master Chassis Full Tower)
RM1800++
Aquagate Max (Liquid Cooling) / V8 Air Cooling
RM980
CM Extrem Power Supply
RM230++
WESTERN D. 2TB
RM780



Total Price wit RM12.88K OMG!!!!!!
That will cosume huge amount time to buy or maybe i just buy a few part of my computer...
Oh...
Ramdhan

Welcome Ramdhan. Now it almost 2 weeks of fasting. Mostly i just spent at home, playing games and get online.
The best things when fasting is when 'berbuka puasa'. Currently i had 4 times berbuka at 4 star and above hotel such as Legend Hotel(KL), Vistana Hotel(Kuantan), Residence Resort Hotel (Paka) and Roronua Resort (Paka). At Vistana hotel even though the foods & meals is not enough for all of the costumer, but there i met with Farah and snap with her with my little sis. ^_^
  • Followers

    About Me

    My photo
    Very complex emotional yet plain person. Never get used with

    Sembang²

  • Dinar Emas

    Dinar Emas

    Harga Emas Semasa MYR

    Horoscopes Harian

    Viewers