New Life Begin



Skrg baru lega skit slps dpt tawaran kerja RE-E di shah alam.. 18hb oct gerak bertolak ke shah alam..tp otw hntr adik aku, amir ker UMP. Tiba2 sblm bertolak tu adik aku sorang lagi lak dpt interview kt puncak perdana utk degree architecture.
Smpai shah alam hampir maghrib and buat mase sekarang stay umah pesal utk 1mggu ni..
pasni mgkin stay kt umah abe di puchong atau di bangi ngan tamimi sebab dekat skit dgn site construction aku..



First day dah masuk meeting ngan datin Zu. Then patah balik ke HQ ngan kete datin utk dptkn breifing berkenaan post aku..
pasni terus akan full time dkt site INSPEN, Sepang. Aku harap aku dpt byk blaja & sedut segala pengalam dari org2 yg lebih pengalamn kt sini. Yg paling penting.,.aku dpt hadapi segala cabaran (mcm malas, acrophobia,egotism, dll).

^_^ CHayoK2
UMP Convocation 3rd Oct '09



Mula bergerak dari rumahku ke UMP start pkul 6pm. Amik mase lebih kurang 1jam 30mint utk smpai jadi smpai mase maghrib. Ingt nak pegi pasar malam dlu..tp terbatal niat bile dah masuk bilik..

aku duk lepak bilik pie & bob jer.. Esknye pegi la rehearsal konvo dlm pkul 9am (sepatutny pkul 8.30am). Just dengar sikit2..pastu bile start membebel aku pun blah pegi amik baju konvo.. Lame jgk..dlm pkul 12 lebey baru siap..


Konvo start pkul 2pm tp pkul 1.30 dh pegi register name..siap kene H1N1 filtering lagi..
Lepas check name, amik kad alumni then beratur kt dlm dewan tu.. depan aku hanis pastu belakang aku matnor..haha,nasib baik budak kelas aku...xla boring sgt..

Berdebar jgk nak amik scroll..bile pas trime scroll, so ucap la "junjung kasih tuanku canselor"
hehe..kirorg kire bertuah jgk la..sebab sesi 1 ni tuanku canselor sendiri yg bagi.. sesi II ni pengurusi lembaga pengarah yang bagi scroll..

Ok jgk la konvo ni..nice memory and great exp. Bleh tahan banyak jgk amik gmbr..dekat 50 keping ko campur skali dgn makan malam bersama NC..cume sedikit kecewa sebab nama kiteorg x disebut & x terpapar dalam screen alasan yg diberi technical error oleh hand sanitizer..
ZZzzzZzz..

Lastly,i wanna thanks to my belove parents, family, sibling, friends who really give support for me during in UMP.. and now.. I am degree graduated student yet unemployed.. Hope to get my 1st job soon.. Amin..
  • Followers

    About Me

    My photo
    Very complex emotional yet plain person. Never get used with

    Sembang²

  • Dinar Emas

    Dinar Emas

    Harga Emas Semasa MYR

    Horoscopes Harian

    Viewers